Domaine du tariquet - Armagnac le Legendaire

Domaine du tariquet - Armagnac le Legendaire
€ 55,12
Domaine du tariquet - Armagnac le Legendaire
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druif 40% Ugni-Blanc, 40% Baco, 20% Folle Blanche
Soort Cognac
Flesinhoud 70 cl
Prijs € 55,12
WIJNOMSCHRIJVING
Een neus van gekonfijte vruchten met kruidige nuances en een grote complexiteit. Walsen in het glas laat de grote variëteit aan aroma's goed loskomen, waarbij de boventoon wordt gevoerd door gekonfijte sinaasappel en musk. De smaak is vol en kenmerken met rijpe tannines en een verleidelijke balans van hout en fruit, waarbij langzamerhand een vleugje gedroogde vijgen en pruimen vrijkomt. Een prachtige afdronk met een zeer pure, zoete nasmaak.

Serveertemperatuur: 18 - 20 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Prachtig als aperitief, maar vooral aan te bevelen als digestief na een mooi diner.

DOMAINE DU TARIQUET
Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers, na Armagnacproducent Pierre Grassa en zijn zoon Yves. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

www.tariquet.com

ACHTERGROND INFORMATIE
Deze Armagnac is gemaakt van een bijzondere blend aan druivensoorten en heeft daarnaast meer dan 13 jaar gerijpt op eikenhouten vaten, voordat deze gebotteld werd.