Domaine du tariquet - Armagnac - VSOP

Domaine du tariquet - Armagnac - VSOP
€ 31,60
Domaine du tariquet - Armagnac - VSOP
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druif 60% Ugni Blanc, 40% Baco
Soort Cognac
Flesinhoud 70 cl
Prijs € 31,60
WIJNOMSCHRIJVING
Prachtige ambertint. Sterk boeket van pruimen met een scala aan geconcentreerde aroma's, een zweempje versgebakken brood en een vleugje toast en gemberkoek. Bij het walsen komen voortreffelijke aroma's vrij van gebakken brood, rancio en gekonfijt fruit. Zo zacht en rond in de mond dat alleen de verfijnde, houtachtige vanillesmaak wordt geproefd, zonder een spoortje alcohol. Mooie lengte, met een vleugje geweekte steenvruchten in de afdronk.

Serveertemperatuur: 18 - 20 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Heerlijk als aperitief maar speciaal aan te bevelen na een mooi diner.

DOMAINE DU TARIQUET
Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers, na Armagnacproducent Pierre Grassa en zijn zoon Yves. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

www.tariquet.com

ACHTERGROND INFORMATIE
Deze VSOP Armagnac heeft tenminste 7 jaar op eikenhouten vaten gerijpt voordat hij werd gebotteld. VSOP staat voor Very Superior Old Pale en is een kwaliteitsaanduiding voor brandy's.