Domaine du Tariquet - Armagnac XO

Domaine du Tariquet - Armagnac XO
€ 48,57
Domaine du Tariquet  - Armagnac XO
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druif 60% Ugni Blanc, 40% Baco
Soort Cognac
Flesinhoud 70 cl
Prijs € 48,57
WIJNOMSCHRIJVING
Intens boeket, doortrokken van de aroma's van versgebakken brood en toast en een ondertoon van gekonfijt fruit. Fris, soepel en rond in de mond, met een subtiele combinatie van vanille, hout en fruit. Mooie lengte, met aroma's van gedroogd fruit en toast in de afdronk.

Serveertemperatuur: 18 - 20 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Heerlijk als aperitief maar speciaal aan te bevelen na een mooi diner.

DOMAINE DU TARIQUET
Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers, na Armagnacproducent Pierre Grassa en zijn zoon Yves. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

www.tariquet.com

ACHTERGROND INFORMATIE
De afkorting X.O. staat voor Extra Old en is een internationale kwaliteitsaanduiding. In het geval van deze bijzondere Armagnac betekent het dat hij minstens 15 jaar heeft gerijpt voordat deze gebotteld werd.