Doppio Passo - Salento Primitivo - IGT

Doppio Passo - Salento Primitivo - IGT
€ 8,30
Doppio Passo - Salento Primitivo - IGT
Land Italië
Wijnhuis Botter
Druif 85% Primitivo, 15% Sangiovese
Soort Rode wijn
Smaak vol en stevig
Flesinhoud 75 cl
Prijs € 8,30
WIJNOMSCHRIJVING
Deze wijn is diep robijnrood van kleur en meer amberkleurig naarmate de wijn oudert. Wanneer de wijn jong gedronken wordt is deze fris, daarna worden de verschillende aroma's complexer en herkent men tonen van bramen, kersen en rijp fruit. Mooi van structuur en een prima balans tussen tannines en zuren. Een wijn met een buitengewoon karakter. Oudert nog zeker 7 à 8 jaar na botteling.

Serveertemperatuur: 17 - 19 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Heerlijk bij rijpe oude kazen, geroosterd varkensvlees, biefstuk en alle wildgerechten. Ook smakelijk als aperitief met wat hapjes.

BOTTER
Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië, wordt het bedrijf tegenwoordig geleid door de derde generatie van de familie Botter, Arnaldo Botter.

Het bedrijf werkt nauw samen met o.a. producenten in Puglia, Molise, Abruzzo en Sicilië. Botter is een dynamische, flexibele en bovenal kwalitatieve wijnproducent en levert bijzondere wijnen tegen gunstige tarieven.

www.vinibotter.it