Sottano - Shiraz/Malbec

Sottano - Shiraz/Malbec
€ 5,80
Sottano - Shiraz/Malbec
Land Argentinië
Wijnhuis Sottano
Druif Shiraz Malbec
Soort Rode wijn
Flesinhoud 75 cl
Prijs € 5,80
WIJNOMSCHRIJVING
Een jonge wijn voor alledaags gebruik met een schitterende helderrode kleur. De wijn heeft aroma's van rijp rood fruit en bosbessen. Zachte tannines en souplesse geven deze wijn een prachtige balans.

Serveertemperatuur: 12 - 14 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Bij niet al te gekruid rood vlees en vegetarische gerechten.

BODEGA SOTTANO
In 1980 vestigde Don Fioravante Sottano zich vanuit Italie in Mendoza om daar een prachtig wijnbedrijf te bouwen. Hij was een van de wijnpioniers in die tijd. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een hoogwaardig wijnhuis met dito wijnen en wordt bestierd door de broers Diego, Pablo en Mauricio Sottano.

Bodega Sottano bevindt zich nabij het indrukwekkende Andesgebergte, in subregio Pedriel, ook wel bekend als de First Zone. Dit gebied heeft een zeer gunstig microklimaat, met de juiste weersomstandigheden en een perfecte bodemgesteldheid. Ideaal voor druivenrassen als Malbec, Merlot en Chardonnay. Dit gebied staat garant voor wijnen van hoog niveau.

Alle druiven voor de wijnen van Sottano zijn handgeplukt en worden met grote zorg gevinificeerd tot unieke, karaktervolle wijnen waarin het bijzondere terroir duidelijk tot uiting komt.

De bodega, ontworpen door architect Mauricio Sottano, staat prominent te midden van de wijngaarden. Het weerspiegelt de omgeving, door gebruik te maken van authentieke materialen en de juiste kleuren die je in de wijde omtrek terugvindt. Het gebouw is multifunctioneel. Het bestaat uit een productiehal met zeer moderne apparatuur, een kantoorgedeelte en biedt diverse faciliteiten om gasten op een bijzondere wijze te ontvangen en wijnen te laten proeven.


www.bodegasottano.com