Matayac Cahors Elevé en Fûts de Chêne

Matayac Cahors Elevé en Fûts de Chêne
€ 8,59
Matayac Cahors Elevé en Fûts de Chêne
Land Frankrijk
Wijnhuis Groupe Castel
Druif Malbec en Merlot
Soort Rode wijn
Smaak vol en stevig
Flesinhoud 75 cl
Prijs € 8,59
WIJNOMSCHRIJVING
Deze wijn heeft een granaat rode kleur met paarse hinten. De neus is zeer aangenaam met tonen van vanille en geroosterd brood. De smaak is vol en krachtig met aroma's van zwarte bessen en hout. De wijn is goed in balans met rijpe tannines en een lange afdronk. De wijn is gerijpt op eikenhout.

Serveertemperatuur: 16 - 18 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Lekker bij ganzenlever, rood vlees, lamsvlees, gevogelte en pittige kaassoorten. Een echte 'eetwijn', dat wil zeggen dat er iets bij gegeten moet worden. Een stevige pasta of stoofschotel is overigens ook smakelijk bij deze wijn.

BARON DE LESTAC
De familie Castel raakt in 1957 betrokken bij het boeiende avontuur van wijnmaken in de Bordeaux, met de aankoop van Chateau Goelane in het hart van de Entre-Deux-Mers. Sindsdien is familie Castel de grootste bezitter van Chateaux in de Bordeaux. Van Chateau Barreyres tot Chateau Malbec, 730 hectare wijngaarden in totaal. Deze prachtige verzameling wijndomeinen is onlangs verrijkt met een nieuwkomer op de rechteroever: Chateau Montlabert in Saint-Emilion.

De Bordeaux wijnportfolio van Castel varieert enorm: prestige wijnen van Chateau Barreyres of Chateau d'Arcins in de Haut-Médoc, karaktervolle wijnen van Chateau Tour Prignac in de Médoc en fruitige Cotes du Bourg wijnen van Château du Bousquet. Ook de wijnen van Baron de Lestac passen in de rijke traditie van het wijnmaken in de Bordeaux. De familie Castel is tegenwoordig één van de grootste wijnproducenten ter wereld en is daarnaast een sterk groeiende speler in de internationale bier- en frisdrankenmarkt.

www.barondelestac.com

ACHTERGROND INFORMATIE
De Cahors is een wijnstreek in de Sud-Ouest waar veel donkere, krachtige wijnen vandaan komen. Dit komt door het gebruik van Malbec en Tannat, beide druivensoorten met een krachtig karakter. Om deze reden worden wijnen in de Cahors vaak op eikenhout gerijpt, omdat deze de wijn soepeler en wat vriendelijker maken.