Cotes de Bergerac Blanc Moelleux

Cotes de Bergerac Blanc Moelleux
€ 6,22
Cotes de Bergerac Blanc Moelleux
Land Frankrijk
Wijnhuis Cotes de Bergerac
Druif Sémillon, Sauvignon, Muscadelle
Soort Witte wijn
Smaak lichtzoet /dessert
Flesinhoud 75 cl
Prijs € 6,22
WIJNOMSCHRIJVING
De voor deze wijn gebruikte druivenrassen muscadelle en sémillon zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het zoete karakter van deze heerlijke licht-zoete en frisse wijn. Bergerac Moelleux is geen bewaarwijn en dient voor de beste smaak goed gekoeld gedronken te worden.

Serveertemperatuur: 9 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Verrassend lekker bij de oosterse keuken, zoete desserts, ganzenlever en pittige kazen. Ook heerlijk als aperitief voor de liefhebber van zoete wijnen.

BARON DE LESTAC
De familie Castel raakt in 1957 betrokken bij het boeiende avontuur van wijnmaken in de Bordeaux, met de aankoop van Chateau Goelane in het hart van de Entre-Deux-Mers. Sindsdien is familie Castel de grootste bezitter van Chateaux in de Bordeaux. Van Chateau Barreyres tot Chateau Malbec, 730 hectare wijngaarden in totaal. Deze prachtige verzameling wijndomeinen is onlangs verrijkt met een nieuwkomer op de rechteroever: Chateau Montlabert in Saint-Emilion.

De Bordeaux wijnportfolio van Castel varieert enorm: prestige wijnen van Chateau Barreyres of Chateau d'Arcins in de Haut-Médoc, karaktervolle wijnen van Chateau Tour Prignac in de Médoc en fruitige Cotes du Bourg wijnen van Château du Bousquet. Ook de wijnen van Baron de Lestac passen in de rijke traditie van het wijnmaken in de Bordeaux. De familie Castel is tegenwoordig één van de grootste wijnproducenten ter wereld en is daarnaast een sterk groeiende speler in de internationale bier- en frisdrankenmarkt.

www.barondelestac.com

ACHTERGROND INFORMATIE
Bergerac staat bekend als vakantiestreek en als belangrijke producent van wijn. Dit gebied ligt direct ten oosten van de Bordeauxregio. De belangrijkste wijngaarden van Bergerac liggen op heuvels en op plateaus.