Domaine du Tariquet - Petit Manseng - Dernières Grives

Domaine du Tariquet - Petit Manseng - Dernières Grives
€ 18,70
Domaine du Tariquet - Petit Manseng - Dernières Grives
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine du Tariquet
Druif 100% Petit Manseng
Soort Dessert wijn
Smaak lichtzoet /dessert
Flesinhoud 75 cl
Prijs € 18,70
WIJNOMSCHRIJVING
Mooie bleke gouden kleur. Zeer elegant bouquet met veel fruit. Aroma's van abrikozen die zich tot aroma's van vanille, geroosterde eik en hinten van noga ontwikkelen. De 2e neus is zeer complex met aroma's van fruit, kruiden en gele perzik. Een wijn met zeer intense tonen, die door fruit worden verbeterd. Een volkomen gebalanceerde en volle wijn. De zoetigheid met aroma's van vanille en geroosterde eik geven een lange afdronk.

Serveertemperatuur: 9 °C.

WIJN-SPIJSSUGGESTIE
Heerlijk op zichzelf, vanwege zijn intense fruitigheid, maar juist vanwege dat karakter past deze wijn ook uitstekend bij een verse fruitsalade.

DOMAINE DU TARIQUET
Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers, na Armagnacproducent Pierre Grassa en zijn zoon Yves. Toen Yves Grassa 25 jaar geleden druivensoorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dat hij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De witte en rosé wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.

Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

www.tariquet.com

ACHTERGROND INFORMATIE
Deze wijn wordt alleen gemaakt in de beste oogstjaren als de kwaliteit van de druiven dat toelaat. De druiven worden overrijp geoogst en dat resulteert in een zeer bijzondere wijn.