Wijnproeverijen

De wijnproeverijen van Unik wijnhuis zijn een belevenis. Het gaat bij Unik wijnhuis om de mooie balans van wijn en spijs. Wijn is emotie, emotie past bij ontspannen samen zijn, ontspannen samen zijn past bij gezelligheid, gezelligheid vind je in een omgeving waar je je thuis voelt.

De hoogwaardige wijnen, stuk voor stuk met een eigen verhaal, die Unik wijnhuis schenkt op de proeverijen kun je hier vinden. Voor de bereiding van de hapjes en gerechten wordt met verse producten gewerkt en worden veelal ter plaatse bereid. Hoogwaardige producten die de gezelligheid (het feest) compleet maakt.

Voor de invullen van een verjaardag, wijnproeverij , personeelsactiviteit, een barbecue, een 8 gangen proeverij, een feest of zomaar iets te vieren heeft Unik wijnhuis vier voorbeelden uitgewerkt.

Voorbeeld 1:                 - Wijnproeverij met bijpassende hapjes.

Voorbeeld 2:                 - Bourgondische eten.

Voorbeeld 3:                 - 4 gangen proeverij.

Voorbeeld 4:                 - Barbecue.

Voor een UNIeKe belevenis maakt Unik Wijnhuis met veel plezier een passende offerte. De offerte kun je aanvragen via info@unikwijnhuis.nl of te bellen met 058-2880764.


Voorbeeld 1 — Wijnproeverij met bijpassende hapjes

Welkomstdrankje:
  • Cava Duc de Foix
Witte wijnen:
  • Californië - Loredona Viognier
  • Nieuw Zeeland: Eskvalley Chardonnay
Rode wijnen:
  • Argentinië - Expresiones Shiraz Cabernet
  • Zuid Afrika - Boekenhoutskloof – Barista
  • Nieuw Zeeland - Esk Valley Shiraz
  • Spanje- Baigorri Crianza
Bijpassende hapjes:
  • Stokbrood met kruidenkaas en gerookte zalm
  • Assortiment kaas met gember en appelstroop
  • Satéstokje met stokbrood en pindasaus
  • Runderpuntjes


Voorbeeld 2 — Bourgondisch eten

Grove groentesoep, geserveerd met plaatbrood (zelf afsnijden) en kruiden- en citroenboter.

****

Visspiegel met haring (zelf haring schoonmaken + hele uien en augurken), gerookte paling (zelf stropen), garnalen (ongepeld) en een hele zalm (zelf v/d graat halen) + koude saus erbij in een kom.  Vleesspiegel met boerenham, rosbief en fricandeau (zelf afsnijden), geserveerd op de tafels op schalen.

****

Warme beenham met honing-mosterd-thijmsaus (zelf afsnijden)
Pittige gekruide (hele) kippen)

Spareribs geserveerd met potten honing

****

Gepofte aardappels, seizoensgroente (bloemkool, rode kool, etc.)

(als extra gebakken aardappels)

****

Bier in bierpullen

Wijn in wijnflessen


Voorbeeld 3 — Viergangen proeverij

Ontvangst: Welkomstdrankje met, zoute stengeltjes, pesto en boerenbrood
Amuses:

Mabre van geitenkaas en paprika

Bietensoepje met mierikswortelroom en bietenkroepoek

Voorgerecht: Zoetzuur gemarineerde makreel op een aardappel-kruidensalade, rilette van turfgerookte makreel met tomaat en basilicum, verse makreel in brooddeeg gebakken met citroengras.
Tussengerecht: Ossenstaartbouillon met paddenstoelen en bosui afgedekt met bladerdeeg uit de oven.
Hoofdgerecht: Op lage temperatuur gegaarde lamsnek en een gebraden lamsribstuk op een warme salade van linzen en tomaat, kaviaar van aubergine, omringd door eigen jus met rozemarijn.
Dessert: In watermunt gecarameliseerde ananas met hangop van boerenyoghurt en roomijs van steranijs.
Koffie: Koffie met huisgemaakte zoete lekkernijen    

Voorbeeld 4 — Barbecue

Salades:
  • Griekse salade met geitenkaas
  • Pasta salade met zalm
Visgerechten:
  • Garnalenspies
  • Tonijn met fijne kruiden
Vleesgerechten:
  • Kophaas stroganoff
  • Griekse gehaktballetjes met tzatziki
  • Kipsate pindasaus
Sauzen:
  • Unik knoflooksaus
  • Italiaanse tomatensaus
Brood:
  • Ciabatta met kruidenkaas
Nagerecht:
  • Fruitsalade

De organisatie van jouw Unieke belevenis kun je totaal uit handen geven aan Unik Wijnhuis. Wij zorgen ervoor dat jou feest compleet en onvergetelijk wordt.